تدوينه النهارده
عن البيوتي بلندر و بدائلها اللى استخدمتها و مقارنه بينهم
![]() |
بدائل البيوتي بلدر |
قبل ما ابدأ حابه اوضح ايه هي البيوتي بلندر للمبتدئات ؟
ببساطه و بدون تعقيد هي عباره عن اسفنجه تستخدم لتوزيع و دمج كريم الاساس ،
ليها استخدامات تانيه هتكلم عنها كمان شويه .
طريقه استخدامها :
- ممكن تستخدم جافه او رطبه ( مبلوله ) و الافضل انها تكون رطبه ، عشان متمتصش كميه كبيره من كريم الاساس .
- بتبليها بالمياه او ترشي عليها من بخاخه و تعصريها كويس .
- كخطوة اضافيه ممكن تنشفيها بفوطه نظيفه عشان تتخلصي من المياه الزائدة ، و الخطوه دي مع بدائل البيوتي بلندر بتكون اهم لانهم بيمتصو كميه اكبر من المياه .
- بعد ترطيبها بتوزعي بيها كريم الاساس عن طريق الطبطبه ، يعني تطبطبي بيها على وجهك لغايه لما تدمجي المكياج ،مش تمشيها على وجهك كأنك بتمسحي .
البيوتي بلندر :
![]() |
بيوتي بلندر |
الاول هتكلم عن الشكل و الملمس
هي شبه البيضه ، لكن من فوق شكلها مخروطي شويه ، ناعمه و طريه جدا ، و دة اكتر شئ بيميزها عن بدائلها، لما بتضغطي عليها مش بتحسي بمقاومه ، متوفر منها عدة الوان زي الابيض و الاسود و البنفسجي لكن الاشهر هو الوردي .
استخدامتها:
- تو زيع و دمج كريم الاساس (الفاونديشن ) .
- دمج الكونسيلر ، و انا بفضلها عن الفرش لانها اطري و انعم على منطقه تحت العين .
- دمج الكونتور المستخدم لنحت الوجه ، الاضاءه و البلشر .
- ممكن كمان تستخدم لوضع البودره او ازاله الزائد منها بعد ترطيبها .
- دمج مكياج الوجه بعد وضعه .
البيوتي بلندر لما ترطبيها او تبليها حجمها بيكبر و بتيقى اطري ، و بتوزع كريم الاساس في وقت قليل ، مش بتحتاج بتطبطبي بيها كتير على وشك زي البدائل التانيه اللى هتكلم عنها ، و بتخلي شكل المكياج النهائي طبيعي جداااااا و ناعم .
عيبها الوحيد ان سعرها غالي كانت بحدود 80 درهم من سنه بس اكيد دلوقتي سعرها بقت اغلى .
طريقه التنظيف :
افضل طريقة استخدمتها لتنظيف البيوتي بلندر هي صابونه ديتول ،لان بتنظفها كويس و تعقمها ، و متوفره في كل مكان و سعرها رخيص ، و مش بتاخد اكتر من خمس دقايق في تنظيفها .
بفضل تنظيفها بعد كل استخدام ، لان لو تركت بقايا الميكب عليها مع كونها رطبه ممكون تجمع جراثيم و تسبب مشاكل للبشره .
و بعد تنظيفها بالماء و الصابون تترك فيها مكان متهوي حتى تجف تماما ، و تحفظ في مكان بعيد عن الاتربه .
- بتاخد وقت اطول شويه في توزيع و دمج الميكب ، بمعنى انك بتحتاجي عدد
طبطبات اكتر عالبشره اثناء الدمج .
- تنظيفها صعب جدا خصوصا ان لونها ابيض ، بفضل اغسل فيها حوالي ربع او تلت ساعه و برضه بتفضل علامات بقع بسيطه عليها ، لكنها مش ببتقطع برعه اثناء الغسيل زي اسفنجة ريل تكنيك ، تقريبا بدأت تتقطع من خامس غسله .
- سعرها ارخصم هي ب 26 درهم .
كدة موضوعي خلص اتمنى يعجكم و يكون مفيد
لو عندك اى استفسار او تعليق اكتبيلي هنا او في حسابي بالانتساغرام @archnoka
بفضل تنظيفها بعد كل استخدام ، لان لو تركت بقايا الميكب عليها مع كونها رطبه ممكون تجمع جراثيم و تسبب مشاكل للبشره .
و بعد تنظيفها بالماء و الصابون تترك فيها مكان متهوي حتى تجف تماما ، و تحفظ في مكان بعيد عن الاتربه .
اسفنجه ريل تكنيك :
- تعتبر البديل الاشهر للبيوتي بلندر ، شكلها مختلف عنها ، هي جانبها مشطوف و حجمها اكبر حاجه بسيطه و لونها برتقالي .
- طريه لكن مش زي البيوتي بلندر و ملمسها انشف عالبشره ، وعند ترطيبها حجمها بيزيد و بتيقى انعم .
- بتمتص كميه اكبر شويه من كريم الاساس ، لكن بتدمجه كويس و تخلي شكله طبيعي جدا و مش بتفرق كتير في شكل الميكب النهائي مقارنه بالبيوتي بلندر .
- بتاخد وقت اطول شويه في توزيع و دمج الميكب ، بمعنى انك بتحتاجي عدد
طبطبات اكتر عالبشره اثناء الدمج .
- تنظيفها بياخد وقت اطول ، و للاسف مهما حاولت الميكب بيترك فيها اثار بقع ، و بتتقطع بسرعه اثناء الغسيل ، تقريبا من تاني غسله بدأت تتقطع .
- سعرها متوسط ب 49 درهم في سنتر بوينت .
اسنفنجه اتش اند ام :
- البديل التاني اللى جربتها للبيوتي بلندر ، حجمهم و شكلهم تقريبا متقاربين ، لكن اسفنجه اتش اند ام اكبر حاجة بسيطه و في منتصفها جزي بارز و لونها ابيض .
- مش طريه اوي لكن لما بتترطب و حجمها بيزيد بتبقى اطرى وانعم و ملمسها اقرب للريل تكنيك .
- كمان بتمتص كميه اكبر شويه من كريم الاساس ، لكن الفرق مش ملحوظ في شكل الميكب النهائي .
طبطبات اكتر عالبشره اثناء الدمج .
- تنظيفها صعب جدا خصوصا ان لونها ابيض ، بفضل اغسل فيها حوالي ربع او تلت ساعه و برضه بتفضل علامات بقع بسيطه عليها ، لكنها مش ببتقطع برعه اثناء الغسيل زي اسفنجة ريل تكنيك ، تقريبا بدأت تتقطع من خامس غسله .
- سعرها ارخصم هي ب 26 درهم .
كدة موضوعي خلص اتمنى يعجكم و يكون مفيد
لو عندك اى استفسار او تعليق اكتبيلي هنا او في حسابي بالانتساغرام @archnoka
لا احلل نقل مواضيعي او صوري بدون استئذان
No comments:
Post a Comment